Avoin toiminta
Avoin toiminta
Omavoiman avoin toiminta on matalan kynnyksen toimintaa, jossa mahdollistuu rento yhdessäolo, aktiivinen osallistuminen, tietojen ja taitojen jakaminen ja uuden oppiminen.
Tutustumistunnit
Tutustumistunnilla Omavoiman työntekijä kertoo kattavasti Omavoiman toiminnasta. Samalla pääset kurkistamaan, minkälaisissa tiloissa Omavoima toimii. Sinun on mahdollista esittää kysymyksiä neurokirjon piirteistä ja esittää toiveita toimintaamme liittyen. Tarvittaessa saat työntekijän ohjausta sinulle sopivaan toimintoon!
Tutustumistunnille voivat tulla kaikki asiasta kiinnostuneet - oli sitten itse neurokirjon piirteinen, vasta pohtimassa asiaa omalta kohdaltaan, työntekijä, ystävä tai läheinen!
2024 SYKSYN TUTUSTUMISTUNNIT
-
Keskiviikko 4.12. ETÄ-tutustumistunti klo 17-18
Järjestämme toiveiden perusteella ensimmäisen etä-tutustumistunnin Teams-alustalla. Et tarvitse erillistä teams-sovellusta osallistuaksesi eikä tällekään tutustumistunnille tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
Linkki etä-tutustumistunnille: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_OTJlODcyZjctOTg5MC00NGZjLWE4Y2EtMThlNDYxMDQzZWFm%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22e3835139-66d6-48e4-82a1-a7c47769aab8%22%2c%22Oid%22%3a%229131e616-e79b-4b11-b834-9fbc796fff99%22%7d
Kysymykset ja lisätietoja: Reetta ja Anabel (linkki vie yhteystiedot-välilehdelle)
Tutustumistunti on avointa toimintaa, eikä vaadi ilmoittautumista.
Paikka: Omavoima, Nalkalankatu 12 G (summeri, 1. kerros, ovi vasemmalla)
Nepsy-info
SISÄLTÖ:
Mitä neurokirjon diagnoosit ja niiden piirteet (ADHD, Autismikirjo, Tourette, OCD jne. ) ovat ja miten ne näkyvät aikuisuudessa?
Miksi neurokirjon aikuinen toimii tietyllä tavalla ja miksi elämässä on ajoittain haasteita?
Ja miten nähdä ja hyödyntää neurokirjon piirteet vahvuutena?
Käymme läpi perustietoa siitä mitä neuropsykiatriset diagnoosit ja piirteistöt ovat sekä miten se näkyy aikuisuudessa. Puhujina aiheen parissa työskenteleviä ammattilaisia sekä kokemusasiantuntijoita.
Nepsyinfon sisältö on luotu yhdessä Omavoiman työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa
AIKA JA PAIKKA:
Pyhäjärvenkatu 1 B, kokous ja ryhmätila Pyynikki, 2.kerros (sisäänkäynti nro.3). Tulo-ohjeet
Syksyn 2024 Nepsyinfot:
-
KESKIVIIKKO 4.9. klo 13:30-15:30
-
TIISTAI 19.11. Klo 17-19
Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/e/HqWPsQYRpD
KENELLE:
Yli 18- vuotiaat henkilöt, joilla on neurokirjon piirteitä, heidän läheisensä ja ammattilaiset.
Nepsyinfo on asiakkaille ja läheisille maksuton.
Työntekijöille (esim. aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset) osallistumishinta 30 euroa. Ilmoittautumislomakkeessa voit ilmoittaa mahdollisen laskutusosoitteen.
Teemaillat ja keskusteluillat
OCD-Teemailta Tampereella, perjantaina 18.10.
Ohjelma
17:00 Tervetuloa kahville
17.20 OCD-infoa ja STOyn lyhyt esittely
Tuula Savikuja, toiminnanjohtaja
18.00–19.00 Kokemusosaajan puheenvuoro ja musiikkia
Tuukka Hämäläinen, kirjailija, freelancer-toimittaja
Keskustelua ja mukavaa yhdessäoloa!
Teemaillan aikana pääset tutustumaan yhdistyksen (STOy ry) toimintaan, nauttimaan kahvista ja musiikista sekä kuulemaan Tuukan ajatuksia pakko-oireisesta häiriöstä
Tilaisuus on AVOIN kaikille asiasta kiinnostuneille. Voit laittaa kysymyksiä jo etukäteen sähköpostitse: reetta.kevatniemi@setlementtitampere.fi
PDA-Keskusteluilta, maanantaina 21.10.
Mikä PDA?
PDA tulee sanoista pathological demanding advoidance tai pervasive drive for autonomy ja tarkoittaa äärimmäistä vaatimusten välttelyä. Nykyään puhutaan mieluummin äärimmäisestä pyrkimyksestä autonomiaan (itsemääräämisoikeus) koska se kuvaa piirteistöä paremmin. PDA ei ole vielä virallinen diagnoosi Suomessa.
PDA-henkilöillä on usein myös jokin neurokirjon diagnoosi esim. autismikirjon diagnoosi ja PDA:sta puhutaankin monesti autismin alalajina. Kuitenkin myös esimerkiksi ADHD-henkilö voi olla PDA-piirteinen.
(Lähde: Korhonen & Stenlund 2023. Elämää PDA:n kanssa)
Keskusteluillasta:
Omavoiman PDA-keskusteluiltaa vetämässä ovat Autismiliiton koulutetut kokemusasiantuntijat Anna ja Kirsikka, jotka ovat myös tuottaneet yhdessä Elämää PDA:n kanssa - käytännön ratkaisuja -oppaan.
Tilaisuus on keskusteleva, mutta illan aikana käydään läpi PDA-piirteitä ja näkökulmia PDA-piirteisen läheisen näkökulmasta.
Anna ja Kirsikka ovat PDA-piirteisten henkilöiden läheisiä ja tuovat keskusteluun läheisten näkökulmaa. Mukana keskusteluillassa myös Omavoiman työntekijä.
Tarjolla pientä syötävää ja juotavaa, noin puolessa välissä keskusteluiltaa pidetään tauko.
AIKATAULU:
klo 17:00
Keskusteluilta alkaa, kahvi/tee tarjoilu
Omavoiman työntekijä puheenvuoro
&
Kokemusasiantuntijat Anna & Kirsikka:
Lyhyesti PDA:n piirteistä
Näkökulmia PDA-piirteisen läheisen näkökulmasta
TAUKO: 17:55-18:05
Yhteistä keskustelua, vertaistukea, kysymyksiä
n. 18:45
Fiiliskierros, mitä ajatuksia illasta?
klo 19:00
Ilta päättyy
Osoite: Omavoima, Nalkalankatu 12G (1krs.), esteetön sisäänkäynti pyhäjärvenkadulta
Lisätietoja: omavoima@setlementtitampere.fi
Kiinnostaisiko sinua toteuttaa teemailta Omavoimassa? Ota yhteyttä Omavoiman työntekijöihin
Menneet teemaillat:
Kirjasto
Omavoiman kävijöiden hyödynnettävissä on yli 150 kirjaa sisältävä lainaamo, josta löytyy kirjoja liittyen aikuisen ADHD, autismin kirjoon, Ocd ja Tourette. Lainattavissa on diagnooseihin liittyvää asiantuntijatietoa, elämänkertatekstejä sekä harjoituksia ja vinkkejä sisältäviä kirjoja. Lisäksi lainastosta löytyy oman hyvinvoinnin tukemiseen liittyvää aineistoa.
Lainausohjeet löytyvät kirjastokaapista (Omavoiman eteisaulassa). Lainaan voit ottaa yhden kirjan kerrallaan, laina-aika kuukausi.